Broodje beenham met honing-mosterdsaus
bewaar
bewaar

Broodje beenham met honing-mosterdsaus

Een klassieker bij de slager, maar je maakt ‘m net zo makkelijk thuis! Geniet van een broodje warme beenham met zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Klinkt goed toch?

15 min. bereiden / 8 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de boter, mosterd, honing en slagroom in een kleine steelpan, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken.

Verdeel ondertussen de beenham over de met bakpapier beklede bakplaten. Leg de ham niet helemaal plat, maar losjes op de bakplaat zodat sommige stukjes knapperiger worden dan andere. Bak de ham ca. 8 min. in de oven.

Haal de beenham uit de oven. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften licht met de honingmosterdsaus. Verdeel de rucola en beenham over de broodjes en besprenkel met extra saus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodje beenham met honing-mosterdsaus

Een klassieker bij de slager, maar je maakt ‘m net zo makkelijk thuis! Geniet van een broodje warme beenham met zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Klinkt goed toch?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig