Polpette
Polpette zijn Italiaanse gehaktballen. In deze versie met tomatensaus: polpette al sugo. Deze Italiaanse balletjes in tomatensaus kan je los eten of bij de pasta.
Aan de slag
Snijd de peterselie en knoflook fijn. Rasp de kaas boven een mengkom. Voeg het gehakt, de eieren, het paneermeel, zout, de peper en de extra vierge olijfolie toe en meng goed.
Vet je handen in met ¼ van de milde olijfolie en draai 20 ballen (per 6 personen) ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
Verhit de rest van de milde olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak de polpette in 2 delen 5 min. rondom goed aan. Snijd ondertussen de takjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes.
Draai het vuur tot middelhoog, voeg de gezeefde tomaten en basilicumblaadjes toe en stoof 15 min. met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel wat water toe als de saus te snel inkookt en de gehaktballen nog niet gaar zijn.
Polpette
Polpette zijn Italiaanse gehaktballen. In deze versie met tomatensaus: polpette al sugo. Deze Italiaanse balletjes in tomatensaus kan je los eten of bij de pasta.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de peterselie en knoflook fijn. Rasp de kaas boven een mengkom. Voeg het gehakt, de eieren, het paneermeel, zout, de peper en de extra vierge olijfolie toe en meng goed.
Vet je handen in met ¼ van de milde olijfolie en draai 20 ballen (per 6 personen) ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
Verhit de rest van de milde olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak de polpette in 2 delen 5 min. rondom goed aan. Snijd ondertussen de takjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes.
Draai het vuur tot middelhoog, voeg de gezeefde tomaten en basilicumblaadjes toe en stoof 15 min. met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel wat water toe als de saus te snel inkookt en de gehaktballen nog niet gaar zijn.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g verse peterselie
2 tenen knoflook
60 g Parmezaanse kaas
300 g half-om-halfgehakt
300 g rundergehakt
2 middelgrote scharreleieren
50 g paneermeel
½ tl zout
½ tl versgemalen peper
1 el extra vierge olijfolie
2 el milde olijfolie
15 g verse basilicum
425 ml gezeefde fluweelzachte tomaten in fles