Turkse gehaktballen in tomatensaus
Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas.
20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 5 min. wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de peterselie grof. Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper. Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.
Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar. Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Turkse gehaktballen in tomatensaus
Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de peterselie grof. Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper. Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.
Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar. Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
20 g peterselie
500 g rundergehakt
4 el paneermeel
1 middelgroot ei
1 el gedroogde oregano
2 tl kaneel
1 tl zout
2 druppels rode peper pasta
100 g witte kaas
2 el traditionele olijfolie
500 ml gezeefde tomaten in pak
100 ml kraanwater
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 1.5 liter)