Aspergefrittata met ham en krieltjes van London Loy
Dol op het witte goud? Neem net als London de klassieke asperges a la flamande als inspiratie voor een verrassende twist in de vorm van deze aspergefrittata.
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de asperges 4 min. Schep uit de pan en zet de pan weer op het vuur. Voeg de hamblokjes toe en bak 3 min. Voeg de krieltjes toe en roerbak 5 min. tot goudbruin op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de helft van de peterselie erdoor.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C. Klop de eieren los met de helft van de kaas in een grote kom. Voeg de asperges en krieltjes toe. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. in de oven tot gaar en goudbruin. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie.
Pers ondertussen de citroen uit en meng met de olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de veldsla en serveer met de frittata.
Aspergefrittata met ham en krieltjes van London Loy
Dol op het witte goud? Neem net als London de klassieke asperges a la flamande als inspiratie voor een verrassende twist in de vorm van deze aspergefrittata.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de asperges 4 min. Schep uit de pan en zet de pan weer op het vuur. Voeg de hamblokjes toe en bak 3 min. Voeg de krieltjes toe en roerbak 5 min. tot goudbruin op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de helft van de peterselie erdoor.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C. Klop de eieren los met de helft van de kaas in een grote kom. Voeg de asperges en krieltjes toe. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. in de oven tot gaar en goudbruin. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie.
Pers ondertussen de citroen uit en meng met de olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de veldsla en serveer met de frittata.
vegatip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g witte asperges
15 g peterselie
2 el ongezouten roomboter
125 g hamblokjes
600 g voorgekookte minikrieltjes
10 scharreleieren
100 g geraspte oude kaas
½ citroen
2 el extra vierge olijfolie
1 tl dijonmosterd
85 g veldsla
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)