Pasta carbonara met gegrilde asperges van London Loy
Pasta carbonara: een favoriet van velen. Deze keer geeft London er een twist aan en voegt er verse witte asperges aan toe. Een beetje Italië en een beetje Nederland. Het proberen waard!
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden, snijd de onderste helften in kleine stukjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de bovenkanten van de asperges 4-5 min., keer halverwege.
Verhit ondertussen de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 4 min. Pers de knoflook erboven.
Klop ondertussen de eieren los. Haal de pan met het spek van het vuur en hou 1 el (per 4 personen) apart. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, voeg de laatste minuut de aspergestukjes toe. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de pecorino. Snijd de bieslook fijn. Meng de helft van beide kazen door elkaar en hou de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek met bakvet toe. Roer de eieren en scheutje voor scheutje het hete kookvocht en de helft van de kaas er voorzichtig door tot het begint te binden. Maal er de zwarte peper over. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de bieslook en de achtergehouden pancetta en maal er nog wat zwarte peper over.
Pasta carbonara met gegrilde asperges van London Loy
Pasta carbonara: een favoriet van velen. Deze keer geeft London er een twist aan en voegt er verse witte asperges aan toe. Een beetje Italië en een beetje Nederland. Het proberen waard!
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden, snijd de onderste helften in kleine stukjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de bovenkanten van de asperges 4-5 min., keer halverwege.
Verhit ondertussen de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 4 min. Pers de knoflook erboven.
Klop ondertussen de eieren los. Haal de pan met het spek van het vuur en hou 1 el (per 4 personen) apart. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, voeg de laatste minuut de aspergestukjes toe. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de pecorino. Snijd de bieslook fijn. Meng de helft van beide kazen door elkaar en hou de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek met bakvet toe. Roer de eieren en scheutje voor scheutje het hete kookvocht en de helft van de kaas er voorzichtig door tot het begint te binden. Maal er de zwarte peper over. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de bieslook en de achtergehouden pancetta en maal er nog wat zwarte peper over.
vegatip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g verse witte asperges
25 g ongezouten roomboter
2 el milde olijfolie
200 g pancettablokjes
1 teen knoflook
2 scharreleieren
300 g spaghetti
50 g Parmezaanse kaas
50 g Pecorino Romano
15 g verse bieslook
1 tl zwarte peper
Dit heb je nodig
grillpan