Vegan pasta 'carbonara' met asperges
bewaar
bewaar

Vegan pasta 'carbonara' met asperges

Een vegan variant op de pasta carbonara? Jazeker! En extra lekker ook doordat je ze serveert met asperges.

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen).

Maak ondertussen de asperges schoon en snijd in stukken van 4 cm. Kook 3 min. in ruim water met eventueel zout, giet af en dep droog. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges in delen 4 min. per kant tot je mooie grillstrepen ziet.

Verhit een koekenpan met de helft van de margarine en bak de spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig. Schep de helft van de spekjes eruit en houd apart. Snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de spekjes in de pan en bak nog 1 min. mee. Snijd ook de peterselie fijn.

Meng de kookroom met de edelgist, de helft van het kookvocht en het zout. Voeg het roommengsel, de rest van de margarine en de spekreepjes met knoflook uit de pan toe aan de pasta. Verwarm op laag vuur 1 min. tot de margarine is gesmolten. Meng daarna de rest van het kookvocht en de asperges erdoor (bewaar de topjes voor de garnering). Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de rest van de spekjes, asperges (topjes) erover en bestrooi met de peterselie.

combinatietipLekker met een groene salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan pasta 'carbonara' met asperges

Een vegan variant op de pasta carbonara? Jazeker! En extra lekker ook doordat je ze serveert met asperges.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig