Aspergebouillon
bewaar
bewaar

Aspergebouillon

Gooi die aspergekontjes en -schillen niet weg maar maak er aspergebouillon mee. Een lekkere basis voor een soep.

10 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten. Verhit de roomboter in de pan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Gebruik de aspergekontjes en -schillen van de asperges (van ca. 1 kg asperges). Voeg deze toe en bak nog 5 min. mee op middelhoog vuur.

Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Schenk door een zeef in een andere pan en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit.

combinatietipDit recept voor aspergebouillon kun je gebruiken als basis. Je kunt de bouillon verder op smaak brengen met een bouillonblokje, versgemalen nootmuskaat of peper. Voeg kruiden zoals bieslook, peterselie of dragon toe voor extra smaak.
bewaartipGoed afgesloten kun je de bouillon in de koelkast tot 2 weken bewaren. Ingevroren tot 3 maanden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aspergebouillon

Gooi die aspergekontjes en -schillen niet weg maar maak er aspergebouillon mee. Een lekkere basis voor een soep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig