Aspergesoep van schillen
Asperges gekookt? Bewaar het kookvocht, de schillen en de kontjes. Daar maak je de lekkerste soep van!
10 min. bereiden / 30 min. wachten
8 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Was ondertussen de schillen en afgesneden kontjes van de asperges onder koud stromend water. Voeg toe aan de sjalotten en bak 2 min. mee.
Voeg het kookvocht van de asperges toe en breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Zet de deksel schuin op de pan als de soep te hard kookt. Schenk de bouillon door een zeef en vang op.
Verhit de rest van de boter in de lege soeppan op middelhoog vuur. Voeg, als de boter bruist, de bloem toe en bak al roerend 3 min. Voeg een soeplepel aspergebouillon toe en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de rest van de bouillon toe en laat nog 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste minuut de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Aspergesoep van schillen
Asperges gekookt? Bewaar het kookvocht, de schillen en de kontjes. Daar maak je de lekkerste soep van!
null personen
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Was ondertussen de schillen en afgesneden kontjes van de asperges onder koud stromend water. Voeg toe aan de sjalotten en bak 2 min. mee.
Voeg het kookvocht van de asperges toe en breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Zet de deksel schuin op de pan als de soep te hard kookt. Schenk de bouillon door een zeef en vang op.
Verhit de rest van de boter in de lege soeppan op middelhoog vuur. Voeg, als de boter bruist, de bloem toe en bak al roerend 3 min. Voeg een soeplepel aspergebouillon toe en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de rest van de bouillon toe en laat nog 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste minuut de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
combinatietip:
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
90 g ongezouten roomboter
1 kg witte asperges (daarvan de kontjes en schillen)
1½ l aspergekookvocht
2 kippenbouillontabletten
75 g tarwebloem
125 g verse slagroom
1 mespunt nootmuskaat
Dit heb je nodig
zeef