Vegan-frikandelbroodjes
bewaar
bewaar

Vegan-frikandelbroodjes

Feestfavoriet van velen: frikandellen. Deze plantaardige mini-frikandellen zijn gevouwen in bladerdeeg en dus eigenlijk, als het er op neerkomt, een frikandelbroodje.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd het bladerdeeg in de breedte in 3 gelijke repen en snijd de repen in de lengte elk in 6 gelijke stukken (per rol). Je hebt dan 18 rechthoekjes.

Schep op elk deegplakje een beetje curry en verdeel de frikandellen erover. Leg ze op de korte kant van het deegrechthoekje. Rol de frikandel in het stukje deeg en knijp de uiteinden dicht. Maak aan de bovenkant 3 sneeën in het deeg, zodat je de frikandel kunt zien.

Verdeel de frikandelbroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de haverdrink en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak de broodjes 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Haal uit de oven en serveer direct.

bereidingstipMaak de salade 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
variatietipAls de vegan frikandellen niet in jouw winkel verkrijgbaar zijn, vervang ze dan door 2 AH Vegan rookworsten. Snijd deze in 9 gelijke stukken en volg de stappen van het recept.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan-frikandelbroodjes

Feestfavoriet van velen: frikandellen. Deze plantaardige mini-frikandellen zijn gevouwen in bladerdeeg en dus eigenlijk, als het er op neerkomt, een frikandelbroodje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig