Vegan-frikandelbroodjes
Feestfavoriet van velen: frikandellen. Deze plantaardige mini-frikandellen zijn gevouwen in bladerdeeg en dus eigenlijk, als het er op neerkomt, een frikandelbroodje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd het bladerdeeg in de breedte in 3 gelijke repen en snijd de repen in de lengte elk in 6 gelijke stukken (per rol). Je hebt dan 18 rechthoekjes.
Schep op elk deegplakje een beetje curry en verdeel de frikandellen erover. Leg ze op de korte kant van het deegrechthoekje. Rol de frikandel in het stukje deeg en knijp de uiteinden dicht. Maak aan de bovenkant 3 sneeën in het deeg, zodat je de frikandel kunt zien.
Verdeel de frikandelbroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de haverdrink en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak de broodjes 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Haal uit de oven en serveer direct.
Vegan-frikandelbroodjes
Feestfavoriet van velen: frikandellen. Deze plantaardige mini-frikandellen zijn gevouwen in bladerdeeg en dus eigenlijk, als het er op neerkomt, een frikandelbroodje.
null porties
55 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd het bladerdeeg in de breedte in 3 gelijke repen en snijd de repen in de lengte elk in 6 gelijke stukken (per rol). Je hebt dan 18 rechthoekjes.
Schep op elk deegplakje een beetje curry en verdeel de frikandellen erover. Leg ze op de korte kant van het deegrechthoekje. Rol de frikandel in het stukje deeg en knijp de uiteinden dicht. Maak aan de bovenkant 3 sneeën in het deeg, zodat je de frikandel kunt zien.
Verdeel de frikandelbroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de haverdrink en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak de broodjes 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Haal uit de oven en serveer direct.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
50 g currysaus
18 plantaardige minifrikandellen
2 el AH haverdrink ongezoet
1 tl witte sesamzaadjes
Dit heb je nodig
bakpapier