Yoghurtcake met framboos
bewaar
bewaar

Yoghurtcake met framboos

Deze yoghurtcake met framboos is het ideale tussendoortje voor na het sporten. Nog meer eiwitten toevoegen? Vervang dan de topping van slagroom voor een schepje skyr of kwark.

15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 2 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Klop de eieren met de yoghurt, olie, vanillesuiker en honing in een kom los.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Voeg het volkorenmeel, de bakpoeder, citroenrasp en het zout toe en roer goed door. Spatel voorzichtig de helft van de bevroren frambozen erdoor en verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel de rest van de frambozen erover en bak de cake in ca. 35 min. in de oven gaar.

Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur afkoelen.

combinatietipLekker met opgeklopte slagroom.
variatietipOok lekker met skyr of kwark in plaats van slagroom. Zo heb je een wat eiwitrijker tussendoortje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Yoghurtcake met framboos

Deze yoghurtcake met framboos is het ideale tussendoortje voor na het sporten. Nog meer eiwitten toevoegen? Vervang dan de topping van slagroom voor een schepje skyr of kwark.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig