Yoghurtcake met framboos
Deze yoghurtcake met framboos is het ideale tussendoortje voor na het sporten. Nog meer eiwitten toevoegen? Vervang dan de topping van slagroom voor een schepje skyr of kwark.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Klop de eieren met de yoghurt, olie, vanillesuiker en honing in een kom los.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Voeg het volkorenmeel, de bakpoeder, citroenrasp en het zout toe en roer goed door. Spatel voorzichtig de helft van de bevroren frambozen erdoor en verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel de rest van de frambozen erover en bak de cake in ca. 35 min. in de oven gaar.
Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur afkoelen.
Yoghurtcake met framboos
Deze yoghurtcake met framboos is het ideale tussendoortje voor na het sporten. Nog meer eiwitten toevoegen? Vervang dan de topping van slagroom voor een schepje skyr of kwark.
null personen
165 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Klop de eieren met de yoghurt, olie, vanillesuiker en honing in een kom los.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Voeg het volkorenmeel, de bakpoeder, citroenrasp en het zout toe en roer goed door. Spatel voorzichtig de helft van de bevroren frambozen erdoor en verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel de rest van de frambozen erover en bak de cake in ca. 35 min. in de oven gaar.
Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur afkoelen.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
150 ml halfvolle yoghurt
80 ml zonnebloemolie
8 g vanillesuiker
130 g honing
1 biologische citroen
175 g volkoren tarwemeel
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
175 g diepvries frambozen
Dit heb je nodig
bakpapier
brownievorm (28 x 18 cm), ingevet