Gezonde tulband met cheesecakevulling
Deze tulband met cheesecakevulling is minder zoet dan je gewend bent, maar nog steeds zó lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 sinaasappel uit. Splits de eieren, klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Doe de bananen met 1 tl sinaasappelrasp, 2 el -sap (per tulband), de eidooiers en olie in een grote kom en pureer alles glad met de staafmixer. Voeg het amandelmeel, volkorentarwemeel en de bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Spatel het eiwit er voorzichtig doorheen.
Pureer de mangostukjes tot een gladde puree en spatel er 80 g van het volkoren-meelbeslag (per tulband) en de helft van de roomkaas doorheen. Schep de helft van het volkorenmeelbeslag in de tulband. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en maak in het midden een diepe inkeping. Verdeel het roomkaas-mangomengsel er zoveel mogelijk in het midden overheen (zo houd je de vulling zo goed mogelijk in het midden). Schep de rest van het beslag eroverheen en strijk glad.
Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Neem de tulband uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna de cake voorzichtig uit de vorm en laat hem 30 min. verder afkoelen op een rooster. Roer ondertussen de rest van de roomkaas los met de rest van het sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap (per tulband). Verdeel het roomkaas-sinaasappelmengsel over de bovenkant van de tulband.
Gezonde tulband met cheesecakevulling
Deze tulband met cheesecakevulling is minder zoet dan je gewend bent, maar nog steeds zó lekker.
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 sinaasappel uit. Splits de eieren, klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Doe de bananen met 1 tl sinaasappelrasp, 2 el -sap (per tulband), de eidooiers en olie in een grote kom en pureer alles glad met de staafmixer. Voeg het amandelmeel, volkorentarwemeel en de bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Spatel het eiwit er voorzichtig doorheen.
Pureer de mangostukjes tot een gladde puree en spatel er 80 g van het volkoren-meelbeslag (per tulband) en de helft van de roomkaas doorheen. Schep de helft van het volkorenmeelbeslag in de tulband. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en maak in het midden een diepe inkeping. Verdeel het roomkaas-mangomengsel er zoveel mogelijk in het midden overheen (zo houd je de vulling zo goed mogelijk in het midden). Schep de rest van het beslag eroverheen en strijk glad.
Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Neem de tulband uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna de cake voorzichtig uit de vorm en laat hem 30 min. verder afkoelen op een rooster. Roer ondertussen de rest van de roomkaas los met de rest van het sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap (per tulband). Verdeel het roomkaas-sinaasappelmengsel over de bovenkant van de tulband.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sinaasappels
4 witte scharreleieren
2 rijpe bananen
150 ml zonnebloemolie
250 g amandelmeel
200 g volkoren tarwemeel
3 tl bakpoeder
150 g diepvries mangostukjes
200 g roomkaas
Dit heb je nodig
staafmixer
tulbandvorm (ingevet en met bloem bestrooid)