Kabeljauw met stampers van Tripel LeFort (advertentie)
Koken met Tripel LeFort: Heerlijke gebakken vis met een zachte puree op basis van Tripel LeFort.
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook deze gaar in water.
Als de aardappelen gaar gekookt zijn giet ze af, prak ze fijn en roer de melk erdoor tot een smeuïge massa.
Smelt vervolgens 150 gr boter en laat die kleuren tot ze lichtbruin is.
Zeef vervolgens de boter, giet bij de aardappelen en roer om.
Schenk ½ flesje Tripel LeFort erbij en breng op smaak met peper en zout.
Snij met een schilmes de kruin van de bloemkool af en was in koud water.
Snij de makreel in fijne stukjes en breek de hazelnoten.
Voeg de bloemkool, hazelnoot en makreel samen in 1 kom en zet aan de zijkant van het fornuis zodat dit lauw blijft. Dit is de crumble.
Grill of bak de kabeljauw kort en leg op een ingeboterde bakplaat (verwarm nu de oven voor op 180°).
Splits de eieren en houd de eierdooiers en het eiwit apart.
Doe het eigeel, water en witte wijnazijn in een steelpan.
Smelt de overige boter op laag vuur.
Klop het mengsel schuimig met een klopper en zet de pan op een zacht vuur.
Blijf kloppen tot je een schuimige massa bekomt waarin de klopper zijn sporen achterlaat en werk af met de warme gesmolten boter.
Breng vervolgens op smaak met limoensap, cayennepeper en zout.
Warm vervolgens de puree op.
Bak de kabeljauw 7min af in de voorverwarmde oven en leg na het bakken een plakje pancetta op de vis.
Schep de stampers in een diep bord, doe er een lepel crumble op, vervolgens de vis en de mousseline.
Kabeljauw met stampers van Tripel LeFort (advertentie)
Koken met Tripel LeFort: Heerlijke gebakken vis met een zachte puree op basis van Tripel LeFort.
null personen
1452 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook deze gaar in water.
Als de aardappelen gaar gekookt zijn giet ze af, prak ze fijn en roer de melk erdoor tot een smeuïge massa.
Smelt vervolgens 150 gr boter en laat die kleuren tot ze lichtbruin is.
Zeef vervolgens de boter, giet bij de aardappelen en roer om.
Schenk ½ flesje Tripel LeFort erbij en breng op smaak met peper en zout.
Snij met een schilmes de kruin van de bloemkool af en was in koud water.
Snij de makreel in fijne stukjes en breek de hazelnoten.
Voeg de bloemkool, hazelnoot en makreel samen in 1 kom en zet aan de zijkant van het fornuis zodat dit lauw blijft. Dit is de crumble.
Grill of bak de kabeljauw kort en leg op een ingeboterde bakplaat (verwarm nu de oven voor op 180°).
Splits de eieren en houd de eierdooiers en het eiwit apart.
Doe het eigeel, water en witte wijnazijn in een steelpan.
Smelt de overige boter op laag vuur.
Klop het mengsel schuimig met een klopper en zet de pan op een zacht vuur.
Blijf kloppen tot je een schuimige massa bekomt waarin de klopper zijn sporen achterlaat en werk af met de warme gesmolten boter.
Breng vervolgens op smaak met limoensap, cayennepeper en zout.
Warm vervolgens de puree op.
Bak de kabeljauw 7min af in de voorverwarmde oven en leg na het bakken een plakje pancetta op de vis.
Schep de stampers in een diep bord, doe er een lepel crumble op, vervolgens de vis en de mousseline.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g iets kruimige aardappelen
500 ml melk
400 g ongezouten roomboter
150 ml Tripel LeFort
½ bloemkool
250 g graatloze gerookte makreelfilets
30 g hazelnoten
1 kg kabeljauwhaasje
4 middelgrote scharreleieren
4 el water
4 el witte wijnazijn
1 tl cayennepeper
½ limoen
4 plakken pancetta