Tandoori masala curry met kip van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: Net als in het traditionele gerecht vormen yoghurt en kruiden de basis van deze Tandoori Masala curry. Een heerlijk gerecht met bloemkool, kikkererwten en een volle romige smaak. Serveer de curry met kip en smullen maar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220ºC. Voeg de kip, 2 el olie, 150 ml yoghurt, 2 el Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala en het zout toe aan een kom en meng goed door elkaar. Laat 30 minuten marineren. Leg de kip in een braadslee en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Rasp de schil van beide limoenen. Snijd een halve limoen in partjes en pers de rest uit. Snijd de wortelen in halve manen. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
Voeg de resterende olie toe aan een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de resterende Verstegen Spice Blend, rode peper, wortelen, limoenrasp, limoensap, tomaten passata, kookroom, 150 ml water en de bloemkool toe. Laat 15 minuten inkoken. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten koken met de deksel op de pan.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Serveer de curry met de rijst, geroosterde kip, koriander, resterende yoghurt en een limoenpartje.
Tandoori masala curry met kip van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: Net als in het traditionele gerecht vormen yoghurt en kruiden de basis van deze Tandoori Masala curry. Een heerlijk gerecht met bloemkool, kikkererwten en een volle romige smaak. Serveer de curry met kip en smullen maar!
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220ºC. Voeg de kip, 2 el olie, 150 ml yoghurt, 2 el Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala en het zout toe aan een kom en meng goed door elkaar. Laat 30 minuten marineren. Leg de kip in een braadslee en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Rasp de schil van beide limoenen. Snijd een halve limoen in partjes en pers de rest uit. Snijd de wortelen in halve manen. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
Voeg de resterende olie toe aan een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de resterende Verstegen Spice Blend, rode peper, wortelen, limoenrasp, limoensap, tomaten passata, kookroom, 150 ml water en de bloemkool toe. Laat 15 minuten inkoken. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten koken met de deksel op de pan.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Serveer de curry met de rijst, geroosterde kip, koriander, resterende yoghurt en een limoenpartje.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 scharrel kipkluifjes
3 el zonnebloemolie
200 ml halfvolle yoghurt
3 el Verstegen World spice blend tandoori masala
1½ tl zout
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 biologische limoenen
2 wortelen
250 g passata
60 ml kookroom
150 ml water
300 g bloemkoolroosjes
300 basmatirijst
5 g verse koriander
Dit heb je nodig
ovenschaal of braadslee
fijne rasp