Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)
Koken met Patak's: De saus van Butter Chicken is heerlijk kruidig en romig van smaak, een favoriet voor jong en oud! Deze vegetarische variant is zonder kip maar met tofu, en nog steeds even lekker.
Aan de slag
Kook de rijst naar de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm, dep goed droog. Voeg de helft van de Butter Chicken kruidenpasta toe en roer voorzichtig door de tofu. Zet apart en laat 15 minuten marineren.
Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg 1el olie toe aan een grote pan en zet op medium hoog vuur. Voeg de rest van de Patak’s Butter Chicken paste, de knoflook en de gember toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg de passata toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en laat dit voor 5-6 minuten zachtjes koken. Verhit in een koekenpan 1 el olie en voeg de tofu toe. Bak rondom bruin en krokant.
Voeg nu de erwten en room toe aan de saus, en roer om te mengen. Kook voor 3 minuten. Voeg de tofu toe aan de saus en meng door elkaar. Snijd de koriander grof. Serveer de ‘butter tofu’ met rijst, koriander en pappadums.
Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)
Koken met Patak's: De saus van Butter Chicken is heerlijk kruidig en romig van smaak, een favoriet voor jong en oud! Deze vegetarische variant is zonder kip maar met tofu, en nog steeds even lekker.
null personen
722 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst naar de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm, dep goed droog. Voeg de helft van de Butter Chicken kruidenpasta toe en roer voorzichtig door de tofu. Zet apart en laat 15 minuten marineren.
Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg 1el olie toe aan een grote pan en zet op medium hoog vuur. Voeg de rest van de Patak’s Butter Chicken paste, de knoflook en de gember toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg de passata toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en laat dit voor 5-6 minuten zachtjes koken. Verhit in een koekenpan 1 el olie en voeg de tofu toe. Bak rondom bruin en krokant.
Voeg nu de erwten en room toe aan de saus, en roer om te mengen. Kook voor 3 minuten. Voeg de tofu toe aan de saus en meng door elkaar. Snijd de koriander grof. Serveer de ‘butter tofu’ met rijst, koriander en pappadums.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rijst
150 g tofu
165 g Patak's butter chicken kruidenpasta in pot
1 teen knoflook
5 cm gember
2 el zonnebloemolie
425 ml passata
400 g diepvries fijne tuinerwten
125 ml verse slagroom
7½ g verse koriander
64 g Patak's pappadum naturel