Diamanthaas van de BBQ met citroen-kappertjesboter
Steak van de BBQ is altijd lekker. Probeer dan ook eens deze diamanthaas (uit de schouder), dat dankzij de lichte marmerstructuur een mals sappig stuk vlees oplevert. Erbij: boter met kappertjes en citroen.
20 min. bereiden / 5 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Breng de diamanthaas op smaak met peper en eventueel zout.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de kappertjes fijn. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de kappertjes en tijm met de boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het vlees op een heet gedeelte van de barbecue en gril in 5-7 min. tot het een kerntemperatuur heeft van 50 C. Keer regelmatig. Controleer de kerntemperatuur met de vleesthermometer.
Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.
Snijd de diamanthaas tegen de draad in in dunne plakjes en serveer met de citroen-kappertjesboter.
Diamanthaas van de BBQ met citroen-kappertjesboter
Steak van de BBQ is altijd lekker. Probeer dan ook eens deze diamanthaas (uit de schouder), dat dankzij de lichte marmerstructuur een mals sappig stuk vlees oplevert. Erbij: boter met kappertjes en citroen.
bijgerecht
null personen
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Breng de diamanthaas op smaak met peper en eventueel zout.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de kappertjes fijn. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de kappertjes en tijm met de boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het vlees op een heet gedeelte van de barbecue en gril in 5-7 min. tot het een kerntemperatuur heeft van 50 C. Keer regelmatig. Controleer de kerntemperatuur met de vleesthermometer.
Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.
Snijd de diamanthaas tegen de draad in in dunne plakjes en serveer met de citroen-kappertjesboter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
300 g Vakslager diamanthaas (diepvries)
1 biologische citroen
1 el kappertjes
10 g verse tijm
Dit heb je nodig
barbecue
vleesthermometer