BBQ tri-tip met whipped kruidenboter
Een ware showstopper van de BBQ: tri-tip! Genoeg voor een groter gezelschap en lekker met kruidenboter. Een klassieke steak combinatie voor dit bijzondere stuk vlees.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bestrooi de tri-tip met peper en eventueel zout. Bereid de barbecue voor op indirect grillen met een temperatuur van ca. 120°C. Leg de tri-tip op het koele gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en gaar het vlees in 13-18 min. tot een kerntemperatuur van 35°C. Controleer dit met de keukenthermometer.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en rasp de knoflook fijn. Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig met een handmixer. Meng de peterselie, knoflook en citroenschil erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Open de deksel van de barbecue, haal de tri-tip er even af en bereid de barbecue voor op direct grillen met een hoge temperatuur (ca. 220°C). Rooster het vlees rondom ca. 10 min. tot het een kerntemperatuur heeft van ca. 50°C in het dikste gedeelte. Controleer dit met de vleesthermometer. Keer regelmatig.
Haal de tri-tip van de barbecue en laat 15 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd de tri-tip tegen de draad in in dunne plakken en serveer met de opgeklopte boter.
BBQ tri-tip met whipped kruidenboter
Een ware showstopper van de BBQ: tri-tip! Genoeg voor een groter gezelschap en lekker met kruidenboter. Een klassieke steak combinatie voor dit bijzondere stuk vlees.
bijgerecht
null personen
285 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bestrooi de tri-tip met peper en eventueel zout. Bereid de barbecue voor op indirect grillen met een temperatuur van ca. 120°C. Leg de tri-tip op het koele gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en gaar het vlees in 13-18 min. tot een kerntemperatuur van 35°C. Controleer dit met de keukenthermometer.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en rasp de knoflook fijn. Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig met een handmixer. Meng de peterselie, knoflook en citroenschil erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Open de deksel van de barbecue, haal de tri-tip er even af en bereid de barbecue voor op direct grillen met een hoge temperatuur (ca. 220°C). Rooster het vlees rondom ca. 10 min. tot het een kerntemperatuur heeft van ca. 50°C in het dikste gedeelte. Controleer dit met de vleesthermometer. Keer regelmatig.
Haal de tri-tip van de barbecue en laat 15 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd de tri-tip tegen de draad in in dunne plakken en serveer met de opgeklopte boter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
130 g ongezouten roomboter
800 g Vakslager tri-tip
30 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
4 tenen knoflook
Dit heb je nodig
barbecue
vleesthermometer