Preistamppot met tempeh en een crispy chili eitje
In deze stamppot zitten knapperige stukjes tempeh. Fijn extraatje: een spiegeleitje gebakken in chili olie. Dat geeft in een klap heel veel extra smaak aan je stamppot prei.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de prei en tempeh 5 min. op hoog vuur tot de prei licht geblakerd is en de tempeh knapperig. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en de tomaten in blokjes, snijd de knoflook fijn.
Schep de prei en tempeh uit de pan, voeg de helft van de olie toe aan de pan en bak de sjalot en knoflook 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. mee op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer het tomaatmengsel erdoor en de helft van de tempeh en prei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de zonnebloemolie met de olie van de crispy chili in een koekenpan op hoog vuur. Schep de crispy chili in de pan en verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan. Breek de eieren erover en bak tot de gewenste gaarheid en de randjes knapperig en bruin zijn.
Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de rest van de prei en tempeh en de gebakken eieren erover
Preistamppot met tempeh en een crispy chili eitje
In deze stamppot zitten knapperige stukjes tempeh. Fijn extraatje: een spiegeleitje gebakken in chili olie. Dat geeft in een klap heel veel extra smaak aan je stamppot prei.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de prei en tempeh 5 min. op hoog vuur tot de prei licht geblakerd is en de tempeh knapperig. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en de tomaten in blokjes, snijd de knoflook fijn.
Schep de prei en tempeh uit de pan, voeg de helft van de olie toe aan de pan en bak de sjalot en knoflook 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. mee op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer het tomaatmengsel erdoor en de helft van de tempeh en prei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de zonnebloemolie met de olie van de crispy chili in een koekenpan op hoog vuur. Schep de crispy chili in de pan en verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan. Breek de eieren erover en bak tot de gewenste gaarheid en de randjes knapperig en bruin zijn.
Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de rest van de prei en tempeh en de gebakken eieren erover
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
4 el zonnebloemolie
400 g koelverse gesneden prei
180 g tempeh ketjap
1 sjalot
200 g tomaten
1 teen knoflook
150 ml halfvolle melk
1 el crispy chili in oil
4 scharreleieren