BBQ-visburger met spitskool, wortel en srirachamayo
Geef een beetje pit aan je BBQ met deze visburger met srirachamayo. Extra genieten doordat je de burgers zelf helemaal maakt.
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spitskool in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Hou 250 g apart (per 8 personen). Meng de rest van de spitskool met de peterselie, yoghurt en de helft van het citroensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en laat staan tot gebruik.
Schil de peen en snijd in kleine stukken. Maal met de rest van de spitskool in de keukenmachine fijn. Doe in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Dep de kabeljauw droog en maal in de keukenmachine fijn. Voeg toe aan de peen en spitskool. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Voeg het paneermeel en citroenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en vorm er 8 platte burgers van. Laat tot gebruik rusten in de koelkast.
Schaaf de komkommer met de dunschiller in de lengte in dunne linten en schep om met de rest van het citroensap. Breng op smaak met peper. Meng de mayonaise met de sriracha.
Steek de barbecue aan. Snijd de broodjes open. Gril de gesneden kant van de broodjes, zodat er grillstrepen ontstaan. Bestrijk de burgers met de olie en gril in 6-8 min. gaar, keer halverwege.
Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de srirachamayo. Leg op de onderkant van elk broodje 1 burger, daarop koolsla en komkommer en dek af met de bovenkant van het broodje.
BBQ-visburger met spitskool, wortel en srirachamayo
Geef een beetje pit aan je BBQ met deze visburger met srirachamayo. Extra genieten doordat je de burgers zelf helemaal maakt.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spitskool in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Hou 250 g apart (per 8 personen). Meng de rest van de spitskool met de peterselie, yoghurt en de helft van het citroensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en laat staan tot gebruik.
Schil de peen en snijd in kleine stukken. Maal met de rest van de spitskool in de keukenmachine fijn. Doe in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Dep de kabeljauw droog en maal in de keukenmachine fijn. Voeg toe aan de peen en spitskool. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Voeg het paneermeel en citroenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en vorm er 8 platte burgers van. Laat tot gebruik rusten in de koelkast.
Schaaf de komkommer met de dunschiller in de lengte in dunne linten en schep om met de rest van het citroensap. Breng op smaak met peper. Meng de mayonaise met de sriracha.
Steek de barbecue aan. Snijd de broodjes open. Gril de gesneden kant van de broodjes, zodat er grillstrepen ontstaan. Bestrijk de burgers met de olie en gril in 6-8 min. gaar, keer halverwege.
Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de srirachamayo. Leg op de onderkant van elk broodje 1 burger, daarop koolsla en komkommer en dek af met de bovenkant van het broodje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
600 g spitskolen
100 ml volle yoghurt
250 g winterpeen
500 g verse kabeljauwfilets
1 middelgroot scharrelei
75 g paneermeel
1 komkommer
200 ml mayonaise
2 el sriracha
8 verse triomphe broodjes
3 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
dunschiller
barbecue