Cronaantje
Croissant-fan? Banaan je lievelingsfruit? Dan stellen we je graag voor aan het 'cronaantje': een verse afgebakken croissant gevulde met bananenroom. Dat staat nog eens feestelijk bij je paasbrunch!
Aan de slag
Bak de croissants volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de helft van de melk in een pan tot lauwwarm, haal van het vuur, meng de witte chocolade erdoor en laat smelten. Meng ¾ tube (per 8 croissants) van de gele kleurstof uit de verpakking erdoor. Halveer de croissants in de lengte. Leg de bovenkant van de croissants op een vel bakpapier en besmeer met de gele chocolade. Verwarm de rest van de melk in een tweede pan tot lauwwarm en meng de pure chocolade erdoor. Verdeel de pure chocolade in streepjes over de gele bovenkant.
Bereid de gele room volgens aanwijzingen op de verpakking. Prak de helft van de bananen en meng dit door de gele room. Snijd de rest in plakjes.
Verdeel de bananenroom over de onderkanten van de croissants. Verdeel de plakjes banaan erover en dek af met de bovenkanten van de croissants.
Cronaantje
Croissant-fan? Banaan je lievelingsfruit? Dan stellen we je graag voor aan het 'cronaantje': een verse afgebakken croissant gevulde met bananenroom. Dat staat nog eens feestelijk bij je paasbrunch!
null porties
310 kcal
30 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Bak de croissants volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de helft van de melk in een pan tot lauwwarm, haal van het vuur, meng de witte chocolade erdoor en laat smelten. Meng ¾ tube (per 8 croissants) van de gele kleurstof uit de verpakking erdoor. Halveer de croissants in de lengte. Leg de bovenkant van de croissants op een vel bakpapier en besmeer met de gele chocolade. Verwarm de rest van de melk in een tweede pan tot lauwwarm en meng de pure chocolade erdoor. Verdeel de pure chocolade in streepjes over de gele bovenkant.
Bereid de gele room volgens aanwijzingen op de verpakking. Prak de helft van de bananen en meng dit door de gele room. Snijd de rest in plakjes.
Verdeel de bananenroom over de onderkanten van de croissants. Verdeel de plakjes banaan erover en dek af met de bovenkanten van de croissants.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 afbak mini roomboter croissants
2 el halfvolle melk
125 g witte chocoladedruppels
50 g Cake Decor regenboogkleurstoffen
125 g chocoladedruppels puur
70 g mix voor gele room
2 bananen