Mini-croissant-cereal met fruit
bewaar
bewaar

Mini-croissant-cereal met fruit

Geef je standaard cereal een twist door er mini croissants aan toe te voegen. Gemaakt van croissantdeeg en opgediend met vers fruit. Lekker!

25 min. bereiden / 10 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het croissantdeeg met de lange kant naar je toe uit en verdeel het deeg in de breedte in 3 gelijke stukken. Druk per stuk de stippellijnen dicht. Snijd vervolgens elk stuk in 7 stroken van 2.5 cm breed en snijd deze stroken in de breedte door. Snijd elk stukje deeg vervolgens diagonaal door, zodat je 84 kleine driehoekjes hebt.

Rol een driehoekje op tot een kleine croissant. Druk het puntje goed aan. Herhaal totdat je alle croissants hebt opgerold en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de minicroissants met wat losgeklopt ei. Bestrooi royaal met ⅔ kaneelsuiker en bak ca. 10 min. in de oven.

Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten en verdeel samen met de blauwe bessen en de minicroissant-cereal over kommen. Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker en schenk de melk er vlak voor serveren over of serveer apart erbij

vegantipGebruik water in plaats van ei om de kaneelsuiker te laten plakken. Gebruik plantaardige drink in plaats van melk.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini-croissant-cereal met fruit

Geef je standaard cereal een twist door er mini croissants aan toe te voegen. Gemaakt van croissantdeeg en opgediend met vers fruit. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig