Mini-croissant-cereal met fruit
Geef je standaard cereal een twist door er mini croissants aan toe te voegen. Gemaakt van croissantdeeg en opgediend met vers fruit. Lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het croissantdeeg met de lange kant naar je toe uit en verdeel het deeg in de breedte in 3 gelijke stukken. Druk per stuk de stippellijnen dicht. Snijd vervolgens elk stuk in 7 stroken van 2.5 cm breed en snijd deze stroken in de breedte door. Snijd elk stukje deeg vervolgens diagonaal door, zodat je 84 kleine driehoekjes hebt.
Rol een driehoekje op tot een kleine croissant. Druk het puntje goed aan. Herhaal totdat je alle croissants hebt opgerold en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de minicroissants met wat losgeklopt ei. Bestrooi royaal met ⅔ kaneelsuiker en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten en verdeel samen met de blauwe bessen en de minicroissant-cereal over kommen. Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker en schenk de melk er vlak voor serveren over of serveer apart erbij
Mini-croissant-cereal met fruit
Geef je standaard cereal een twist door er mini croissants aan toe te voegen. Gemaakt van croissantdeeg en opgediend met vers fruit. Lekker!
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het croissantdeeg met de lange kant naar je toe uit en verdeel het deeg in de breedte in 3 gelijke stukken. Druk per stuk de stippellijnen dicht. Snijd vervolgens elk stuk in 7 stroken van 2.5 cm breed en snijd deze stroken in de breedte door. Snijd elk stukje deeg vervolgens diagonaal door, zodat je 84 kleine driehoekjes hebt.
Rol een driehoekje op tot een kleine croissant. Druk het puntje goed aan. Herhaal totdat je alle croissants hebt opgerold en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de minicroissants met wat losgeklopt ei. Bestrooi royaal met ⅔ kaneelsuiker en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten en verdeel samen met de blauwe bessen en de minicroissant-cereal over kommen. Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker en schenk de melk er vlak voor serveren over of serveer apart erbij
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
240 g croissantdeeg
1 scharrelei
3 el kaneelsuiker
400 g aardbeien
150 g blauwe bessen
1 l volle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwast