Broodpudding met muesli-notenbrood
Gezonde broodpudding? Tuurlijk! We maken 'm met muesli-notenbrood en vers fruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de halve vrucht uit. Klop de eieren in een kom los met het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de melk en kaneel.
Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel erover. Bestrooi met de helft van de blauwe bessen en de helft van de studentenhaver. Leg de rest van de sneetjes brood in een laag erop en giet de rest van het eimengsel erover.
Bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de rest van de studentenhaver en bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Broodpudding met muesli-notenbrood
Gezonde broodpudding? Tuurlijk! We maken 'm met muesli-notenbrood en vers fruit.
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de halve vrucht uit. Klop de eieren in een kom los met het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de melk en kaneel.
Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel erover. Bestrooi met de helft van de blauwe bessen en de helft van de studentenhaver. Leg de rest van de sneetjes brood in een laag erop en giet de rest van het eimengsel erover.
Bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de rest van de studentenhaver en bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ sinaasappel
2 witte scharreleieren
300 halfvolle melk
2 tl gemalen kaneel
6 sneetjes volkorenmuesli-notenbrood
250 g diepvries blauwe bessen
50 g studentenhaver
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)