Mini-cheesecakes met blauwe bessen
Iets lekkers op tafel zetten met je brunch? Met deze mini-cheesecakes met blauwe bessen zeggen jouw gasten gegarandeerd "cheese"!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 C. Knip het bakpapier in vierkantjes ter grootte van een plak bladerdeeg. Doe het plakje bladerdeeg in de ingevette muffinvorm en duw de bodem en zijkanten voorzichtig met je vingers aan. Bekleed het bladerdeeg met een stukje bakpapier en vul het bakje met de blindbakvulling. Herhaal dit met alle plakken bladerdeeg. Bak de bakjes ca. 10 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Mix de roomkaas, suiker, eieren en het citroenrasp in een mengkom met een handmixer in 5 min. tot een glad beslag. Roer de blauwe bessen erdoor.
Neem de bladerdeegbakjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling eruit (de bonen zijn niet meer geschikt voor consumptie). Vul de bladerdeegbakjes met het roomkaasmengsel en bak de cheesecakes in 15-20 min. in het midden van de oven gaar.
Neem de cheesecakes uit de oven en laat ze 1 uur volledig afkoelen in de muffinvorm. Haal ze uit de vorm, bestrooi met poedersuiker en serveer.
Mini-cheesecakes met blauwe bessen
Iets lekkers op tafel zetten met je brunch? Met deze mini-cheesecakes met blauwe bessen zeggen jouw gasten gegarandeerd "cheese"!
null porties
230 kcal
30 min. bereiden
65 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 C. Knip het bakpapier in vierkantjes ter grootte van een plak bladerdeeg. Doe het plakje bladerdeeg in de ingevette muffinvorm en duw de bodem en zijkanten voorzichtig met je vingers aan. Bekleed het bladerdeeg met een stukje bakpapier en vul het bakje met de blindbakvulling. Herhaal dit met alle plakken bladerdeeg. Bak de bakjes ca. 10 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Mix de roomkaas, suiker, eieren en het citroenrasp in een mengkom met een handmixer in 5 min. tot een glad beslag. Roer de blauwe bessen erdoor.
Neem de bladerdeegbakjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling eruit (de bonen zijn niet meer geschikt voor consumptie). Vul de bladerdeegbakjes met het roomkaasmengsel en bak de cheesecakes in 15-20 min. in het midden van de oven gaar.
Neem de cheesecakes uit de oven en laat ze 1 uur volledig afkoelen in de muffinvorm. Haal ze uit de vorm, bestrooi met poedersuiker en serveer.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg
1 citroen
200 g zuivelspread naturel
50 g kristalsuiker
2 witte scharreleieren
100 g verse blauwe bessen
5 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
blindbakvulling
handmixer