Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.
Aan de slag
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g volkorenmeel
½ tl koek- en speculaaskruiden
350 ml halfvolle melk
1 wit scharrelei
2 el arachideolie
250 g ricotta
150 g verse blauwe bessen
½ citroen