Aardappelschil-chips met bosui-mayonaise
Gooi je aardappelschillen niet weg, maar maak er lekker crunchy chipjes van! Zo heb je niet of nauwelijks waste én een snelle warme snack in al 15 minuten.
Aan de slag
Verhit de olie (bewaar 1 el per 4 personen voor de bosui) in de frituurpan of pan met dikke bodem tot 175 °C. Frituur de schillen 5-10 min. afhankelijk van de dikte van de schil. Hou ze goed in de gaten. Leg op een bord met keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog warm zijn met de paprikapoeder en eventueel zout.
Snijd de bosuitjes in ringen. Verhit de achtergehouden olie in een hapjespan en fruit de bosui 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de vegan mayo en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel het water toe om de saus wat meer dipbaar te maken. Serveer met de chips.
Aardappelschil-chips met bosui-mayonaise
Gooi je aardappelschillen niet weg, maar maak er lekker crunchy chipjes van! Zo heb je niet of nauwelijks waste én een snelle warme snack in al 15 minuten.
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie (bewaar 1 el per 4 personen voor de bosui) in de frituurpan of pan met dikke bodem tot 175 °C. Frituur de schillen 5-10 min. afhankelijk van de dikte van de schil. Hou ze goed in de gaten. Leg op een bord met keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog warm zijn met de paprikapoeder en eventueel zout.
Snijd de bosuitjes in ringen. Verhit de achtergehouden olie in een hapjespan en fruit de bosui 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de vegan mayo en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel het water toe om de saus wat meer dipbaar te maken. Serveer met de chips.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l arachideolie
200 g dikke aardappelschillen van ca. 1 kilo biologische aardappelen
1 tl paprikapoeder
3 bosuitjes
3 el plantaardige vegan mayo
1 tl water
Dit heb je nodig
frituurpan
staafmixer