Ravioli-ovenschotel met tomato frito (advertorial)
Een ovenschotel met ravioli, tomaten-groentesaus en een bubbelend laagje geraspte kaas. Hou jij van gemak, dan heb je je recept gevonden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak het plantaardige rulgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Meng de broccoli met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Rasp de courgette grof, doe in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn. Voeg de courgette, tomato frito, het water en de helft van de bieslook toe aan het rulgehakt en warm 1 min. mee. Schep de ravioli erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Zet de ovenschotel naast de broccoli op de bakplaat en bak samen ca. 20 min. in de oven.
Bestrooi de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer met de geroosterde broccoli.
Ravioli-ovenschotel met tomato frito (advertorial)
Een ovenschotel met ravioli, tomaten-groentesaus en een bubbelend laagje geraspte kaas. Hou jij van gemak, dan heb je je recept gevonden.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak het plantaardige rulgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Meng de broccoli met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Rasp de courgette grof, doe in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn. Voeg de courgette, tomato frito, het water en de helft van de bieslook toe aan het rulgehakt en warm 1 min. mee. Schep de ravioli erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Zet de ovenschotel naast de broccoli op de bakplaat en bak samen ca. 20 min. in de oven.
Bestrooi de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer met de geroosterde broccoli.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
400 g plantaardig rulgehakt
400 g broccoli
1 courgette
15 g verse bieslook
350 g Heinz tomato frito
200 ml water
500 g verse ravioli 5 formaggio
100 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)