Verse ravioli met kipfilethaasjes en tomatensaus
Aan de slag
Maak de uien en knoflook schoon en snipper ze. Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm dik. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd elk kipfilethaasje schuin doormidden en bestrooi met peper en eventueel zout.
Breng voor de ravioli een ruime pan water aan de kook. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kipfilethaasjes 1 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de paprikareepjes en tomatenstukjes toe en verwarm 2 min. op laag vuur.
Voeg als het water kookt de ravioli en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Verse ravioli met kipfilethaasjes en tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de uien en knoflook schoon en snipper ze. Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm dik. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd elk kipfilethaasje schuin doormidden en bestrooi met peper en eventueel zout.
Breng voor de ravioli een ruime pan water aan de kook. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kipfilethaasjes 1 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de paprikareepjes en tomatenstukjes toe en verwarm 2 min. op laag vuur.
Voeg als het water kookt de ravioli en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
1 courgette
295 g gegrilde rode paprika's in pot
250 g kipfilethaasjes
2 el traditionele olijfolie
425 ml Mutti polpa au basilic tomatenpulp
500 g verse ravioli 5 formaggio
75 g geraspte kaas voor pasta