Spaghetti met gegratineerde gehaktballetjes
Bolognese kennen we allemaal. Deze is net even wat anders, met gegratineerde gehaktballetjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook en sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. rondom goudbruin.
Was ondertussen de cherrytomaten en halveer ze. Voeg samen met de tomaatstukjes toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de komkommer in een schaal met de sla en pestovinaigrette. Breng op smaak met peper.
Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de salade erbij.
Spaghetti met gegratineerde gehaktballetjes
Bolognese kennen we allemaal. Deze is net even wat anders, met gegratineerde gehaktballetjes!
hoofdgerecht
null personen
925 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook en sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. rondom goudbruin.
Was ondertussen de cherrytomaten en halveer ze. Voeg samen met de tomaatstukjes toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de komkommer in een schaal met de sla en pestovinaigrette. Breng op smaak met peper.
Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de salade erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 sjalotten
2 el traditionele olijfolie
360 g Hollandse gehaktballetjes
250 g cherrytomaten
2 blikken Mutti polpa au basilic tomatenpulp
150 g geraspte kaas voor ovengratin
500 g verse spaghetti all'uovo
1 komkommer
150 g gemengde sla
40 g pestovinaigrette
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)