Marinade voor zalm
bewaar
bewaar

Marinade voor zalm

Deze zalmmarinade heeft een beetje van alles: pit, een zuurtje van limoen, wat zoets van honing en een extraatje van balsamico. Je kunt hiermee 1 uur van tevoren de zalm marineren. Daarna bakken, stomen of in de oven doen en eten met rijst en groente.

5 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Rasp de groene schil van de limoen.

Meng de knoflook, rode peper, limoenrasp, honing, balsamicoazijn en de olie tot een marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipMarineer de zalm 1 uur in de marinade. Deze marinade is te gebruik voor 4 zalmfilets.
bereidingstipHaal de zalm uit de marinade, verpak individueel losjes in bakpapier. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 20-25 min. in de oven op 180 °C. Kook de rest van de marinade in een steelpan op laag vuur in tot een dikke saus. Lekker met rijst en gewokte groente. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
combinatietipVoeg wat fijngesneden bosui of koriander aan de marinade toe.
bewaartipDe marinade is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marinade voor zalm

Deze zalmmarinade heeft een beetje van alles: pit, een zuurtje van limoen, wat zoets van honing en een extraatje van balsamico. Je kunt hiermee 1 uur van tevoren de zalm marineren. Daarna bakken, stomen of in de oven doen en eten met rijst en groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig