AH verspakket Zuid-Franse salade
Een goedgevulde maaltijdsalade op tafel zetten doe je al heel handig met dit verspakket! Deze salade -geïnspireerd door Zuid Franse cuisine- maak je met lekker veel groen en groente en breng je op smaak met de handige kruidenmix uit het pakket.
40 min. bereiden / 12 min. oventijd
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groente schoon. Snijd de paprika en tomaten in stukjes. Halveer de sperziebonen en snijd de krielaardappelen, met schil, in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de romainesla in de lengte doormidden en vervolgens in repen. Maak de ui schoon en snipper. Pers de limoen uit en laat de cannellinibonen uitlekken.
Meng het limoensap met de gesnipperde ui.
Snijd de pistolet of vergelijkbaar broodje in blokjes en meng met ¼ van de olie en 1 tl kruidenmix (per 4 personen). Verdeel over een bakplaat en bak 10-12 min. in de voorverwarmde oven.
Breng de krielaardappelen met het koude water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 7-8 min. koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Kook de eieren 7 min. in ruim kokend water. Spoel af onder koud stromend water, pel ze en snijd in vieren.
Meng de overige kruidenmix met het warme water en voeg toe aan de gesnipperde ui, roer met de rest van de olie en de azijn tot een dressing.
Meng de gekookte krieltjes en sperziebonen met de tomaat, cannellinibonen, romainesla, paprika en de dressing.
Leg de parten ei op de salade en bestrooi met de croutons.
AH verspakket Zuid-Franse salade
Een goedgevulde maaltijdsalade op tafel zetten doe je al heel handig met dit verspakket! Deze salade -geïnspireerd door Zuid Franse cuisine- maak je met lekker veel groen en groente en breng je op smaak met de handige kruidenmix uit het pakket.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groente schoon. Snijd de paprika en tomaten in stukjes. Halveer de sperziebonen en snijd de krielaardappelen, met schil, in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de romainesla in de lengte doormidden en vervolgens in repen. Maak de ui schoon en snipper. Pers de limoen uit en laat de cannellinibonen uitlekken.
Meng het limoensap met de gesnipperde ui.
Snijd de pistolet of vergelijkbaar broodje in blokjes en meng met ¼ van de olie en 1 tl kruidenmix (per 4 personen). Verdeel over een bakplaat en bak 10-12 min. in de voorverwarmde oven.
Breng de krielaardappelen met het koude water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 7-8 min. koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Kook de eieren 7 min. in ruim kokend water. Spoel af onder koud stromend water, pel ze en snijd in vieren.
Meng de overige kruidenmix met het warme water en voeg toe aan de gesnipperde ui, roer met de rest van de olie en de azijn tot een dressing.
Meng de gekookte krieltjes en sperziebonen met de tomaat, cannellinibonen, romainesla, paprika en de dressing.
Leg de parten ei op de salade en bestrooi met de croutons.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Zuid-Franse salade verspakket
200 g cannellinibonen in blik
1 verse desem-spelt pistolet
4 el milde olijfolie
500 ml water
4 scharreleieren
1 el warm water
1 el azijn