AH verspakket Zuid-Afrikaanse bobotie
Met sperziebonen, rundergehakt en crème fraîche maak je in iets meer dan een halfuur een schotel geïnspireerd door Zuid-Afrikaanse bobotie.
35 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Maak de sperziebonen, paprika en winterpeen schoon en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng 500 ml water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 4-6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin op hoog vuur het rundergehakt in ca. 3 min. rul. Voeg de paprika, winterpeen, zoete aardappel, ui en knoflook toe en bak 3 min.
Voeg de kruidenpasta en de rest van het water toe en laat 10-12 min. afgedekt stoven op matig vuur, schep af en toe om. Voeg de sperziebonen en appel toe en laat 2 min. meestoven. Voeg de crème fraîche light toe en breng al roerend aan de kook.
Serveer met de rijst.
AH verspakket Zuid-Afrikaanse bobotie
Met sperziebonen, rundergehakt en crème fraîche maak je in iets meer dan een halfuur een schotel geïnspireerd door Zuid-Afrikaanse bobotie.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sperziebonen, paprika en winterpeen schoon en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng 500 ml water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 4-6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin op hoog vuur het rundergehakt in ca. 3 min. rul. Voeg de paprika, winterpeen, zoete aardappel, ui en knoflook toe en bak 3 min.
Voeg de kruidenpasta en de rest van het water toe en laat 10-12 min. afgedekt stoven op matig vuur, schep af en toe om. Voeg de sperziebonen en appel toe en laat 2 min. meestoven. Voeg de crème fraîche light toe en breng al roerend aan de kook.
Serveer met de rijst.
combinatietip:
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Zuid Afrikaanse bobotie verspakket
300 g basmatirijst
700 ml water
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
125 ml crème fraîche light