Bolletje met pompoenspread en gehaktbrood
Met leftovers als geroosterde pompoen en gehaktbrood tover je makkelijk een lekker warm lunch op tafel. Zoals bijvoorbeeld dit luchtige witte bolletje met pompoenspread en gehaktbrood.
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe en bak nog 1 min. Schep om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken gehaktbrood 5 min. tot ze warm zijn. Snijd ondertussen de broodjes open.
Doe het pompoenmengsel in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de bolletjes aan beide kanten met de pompoenspread en beleg met het gehaktbrood.
Bolletje met pompoenspread en gehaktbrood
Met leftovers als geroosterde pompoen en gehaktbrood tover je makkelijk een lekker warm lunch op tafel. Zoals bijvoorbeeld dit luchtige witte bolletje met pompoenspread en gehaktbrood.
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe en bak nog 1 min. Schep om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken gehaktbrood 5 min. tot ze warm zijn. Snijd ondertussen de broodjes open.
Doe het pompoenmengsel in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de bolletjes aan beide kanten met de pompoenspread en beleg met het gehaktbrood.
combinatietip:
resttip:
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g rode uien
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
100 g geroosterde flespompoen
4 plakken gehaktbrood
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker