Gezondere worstenbroodjes
Met maar 3 ingrediënten heb jij deze worstenbroodjes met gemak gemaakt. Aan de borrel!
Aan de slag
Doe de broodmix in de kom van de staande mixer. Voeg het water toe en meng op de middelste stand in 4-6 min. tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 8 porties (per 8 stuks) en rol tussen je handpalmen tot balletjes. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat op een tochtvrije plek 30 min. rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Rol elk deegballetje met de deegroller uit tot een ovaal lapje dat iets groter is dan de worstjes. Leg het lapje met de lange kant naar je toe en leg telkens een worstje in het midden van het stukje deeg. Vouw de korte kanten van het deeg naar binnen, en vouw de onder- en bovenkant dicht. Laat iets overlappen en knijp het deeg met je duim en wijsvinger dicht en rol rond.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in ca. 15 min. gaar in de oven. Laat 10 min. rusten. Serveer warm of koud.
Gezondere worstenbroodjes
Met maar 3 ingrediënten heb jij deze worstenbroodjes met gemak gemaakt. Aan de borrel!
null porties
150 kcal
25 min. bereiden
100 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de broodmix in de kom van de staande mixer. Voeg het water toe en meng op de middelste stand in 4-6 min. tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 8 porties (per 8 stuks) en rol tussen je handpalmen tot balletjes. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat op een tochtvrije plek 30 min. rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Rol elk deegballetje met de deegroller uit tot een ovaal lapje dat iets groter is dan de worstjes. Leg het lapje met de lange kant naar je toe en leg telkens een worstje in het midden van het stukje deeg. Vouw de korte kanten van het deeg naar binnen, en vouw de onder- en bovenkant dicht. Laat iets overlappen en knijp het deeg met je duim en wijsvinger dicht en rol rond.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in ca. 15 min. gaar in de oven. Laat 10 min. rusten. Serveer warm of koud.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml water
250 g mix voor volkorenbrood
225 g vegan chipolataworstjes
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
deegroller
bakpapier