Vegan worstenbroodjes
bewaar
bewaar

Vegan worstenbroodjes

Met plantaardige worst en eigen brooddeeg kun je prima vegan worstenbroodjes op tafel toveren! Je hebt maar 3 ingrediënten en een oven nodig.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Doe de broodmix in de kom van een staande mixer met deeghaak. Voeg het water toe en meng op de middelste stand in ca. 4-6 min. tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in 8 porties en rol tussen je handpalmen tot balletjes. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat op een tochtvrije plek 30 min. rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Halveer ondertussen de worsten in de lengte doormidden en rol tot worstjes van ca. 12 cm lang.

Rol elk deegballetje met de deegroller uit tot een ovaal lapje dat iets groter is dan de worstjes. Leg telkens een worstje in het midden van het stukje deeg. Vouw de korte kanten van het deeg naar binnen, en vouw de onder- en bovenkant dicht. Laat iets overlappen en knijp het deeg met je duim en wijsvinger dicht en rol rond.

Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur op een warme plek rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat 10 min. rusten. Serveer warm of koud.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan worstenbroodje

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan worstenbroodjes

Met plantaardige worst en eigen brooddeeg kun je prima vegan worstenbroodjes op tafel toveren! Je hebt maar 3 ingrediënten en een oven nodig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig