Volkorenpasta maken (zonder pastamachine)
Maak zelf de lekkerste volkorenpasta - zonder pastamachine! Combineer je verse pasta met verse Parmezaanse kaas of je favoriete pastasaus. Buon appetito!
Aan de slag
Maak op je werkblad een bergje van het speltmeel. Maak in het midden een kuiltje en breek daarboven de eieren. Voeg de olie, het water en zout toe. Roer de eieren voorzichtig los met een vork.
Gebruik je handen om het meel beetje bij beetje door de eieren te mengen, werk vanuit het midden van het kuiltje naar buiten. Druk de losse stukken deeg samen tot een deegbal.
Kneed het deeg in een staande mixer met deeghaak of met de hand nog 15 min. flink door, het moet een soepele bal worden. Houd tijdens het kneden in de gaten of de mixer niet oververhit raakt. Zet indien nodig de mixer uit tot hij is afgekoeld en kneed dan weer verder. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 40 min. rusten in de koelkast.
Maak bolletjes van het deeg en rol ze op een licht met meel bestoven werkvlak met een deegroller uit tot lappen van 1 mm dik. Snijd de lappen met een scherp mes in smalle of bredere repen (tagliatelle of pappardelle), slierten (spaghetti) of een vorm naar wens. Kook de pasta, eventueel met zout in ca. 3 min. gaar.
Volkorenpasta maken (zonder pastamachine)
Maak zelf de lekkerste volkorenpasta - zonder pastamachine! Combineer je verse pasta met verse Parmezaanse kaas of je favoriete pastasaus. Buon appetito!
bijgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Maak op je werkblad een bergje van het speltmeel. Maak in het midden een kuiltje en breek daarboven de eieren. Voeg de olie, het water en zout toe. Roer de eieren voorzichtig los met een vork.
Gebruik je handen om het meel beetje bij beetje door de eieren te mengen, werk vanuit het midden van het kuiltje naar buiten. Druk de losse stukken deeg samen tot een deegbal.
Kneed het deeg in een staande mixer met deeghaak of met de hand nog 15 min. flink door, het moet een soepele bal worden. Houd tijdens het kneden in de gaten of de mixer niet oververhit raakt. Zet indien nodig de mixer uit tot hij is afgekoeld en kneed dan weer verder. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 40 min. rusten in de koelkast.
Maak bolletjes van het deeg en rol ze op een licht met meel bestoven werkvlak met een deegroller uit tot lappen van 1 mm dik. Snijd de lappen met een scherp mes in smalle of bredere repen (tagliatelle of pappardelle), slierten (spaghetti) of een vorm naar wens. Kook de pasta, eventueel met zout in ca. 3 min. gaar.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren speltmeel
3 middelgrote eieren
1 el milde olijfolie
2½ el water
¼ tl zout
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
deegroller