Pastadeeg maken
Spaghetti, tagliatelle of ravioli: welke vorm ga jij maken? Zelf pastadeeg maken kost maar 20 minuten. Daarna hoef je alleen nog even te wachten.
Aan de slag
Maak van het meel een berg op je werkblad. Maak in het midden een kuiltje en breek daarboven de eieren. Voeg de olie en het zout toe. Roer de eieren voorzichtig los met een vork.
Gebruik je handen om de bloem beetje bij beetje door de eieren te mengen, werk vanuit het midden van het kuiltje naar buiten. Druk de losse stukken deeg samen tot een deegbal. Kneed het deeg nog 15 min. flink door, het moet een soepele bal worden. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 40 min. rusten in de koelkast voordat je het uitrolt.
Pastadeeg maken
Spaghetti, tagliatelle of ravioli: welke vorm ga jij maken? Zelf pastadeeg maken kost maar 20 minuten. Daarna hoef je alleen nog even te wachten.
bijgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Maak van het meel een berg op je werkblad. Maak in het midden een kuiltje en breek daarboven de eieren. Voeg de olie en het zout toe. Roer de eieren voorzichtig los met een vork.
Gebruik je handen om de bloem beetje bij beetje door de eieren te mengen, werk vanuit het midden van het kuiltje naar buiten. Druk de losse stukken deeg samen tot een deegbal. Kneed het deeg nog 15 min. flink door, het moet een soepele bal worden. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 40 min. rusten in de koelkast voordat je het uitrolt.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g bloem voor verse pasta
5 middelgrote eieren
1 el milde olijfolie
¼ tl zout
Dit heb je nodig
vershoudfolie