Rösti maken
Het raspen is misschien even een klusje, maar dat is het echt waard.
Aan de slag
Schil en rasp de aardappelen. Pel en rasp de ui. Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.
Zelfgemaakte rösti
Instructievideo - 00:29 min.
Rösti maken
Het raspen is misschien even een klusje, maar dat is het echt waard.
bijgerecht
null personen
155 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de aardappelen. Pel en rasp de ui. Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g iets kruimige aardappelen
1 ui
1 middelgroot ei
25 ml milde olijfolie