Tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal
bewaar
bewaar

Tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal

Droom weg naar de zee met deze tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal. Lekker met de frisse mango en maistortilla's.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als deze direct begint te bruisen als er een stukje brood in gaat. Voeg de tortilla’s een voor een toe en frituur ca. 1 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Breng ondertussen een laagje water aan de kook en kook de zeekraal 30 sec.(blancheren). Laat uitlekken.

Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers 1 helft uit, snijd de andere helft in parten. Klop de crème fraîche los met ½ chipotle sauce, het limoenrasp, peper en eventueel zout. Doe de mangostukjes in de hoge beker van de staafmixer en pureer samen met het limoensap en het water.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de tostada’s over borden. Schep in het midden 1 el crème fraîche en verdeel de zeekraal, garnalen en rivierkreeftjes erover. Besprenkel met de mangosaus en de rest van de chipotle sauce. Serveer met een partje limoen.

bereidingstipJe kunt de tortilla een halve dag van tevoren bakken in de olie.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal

Droom weg naar de zee met deze tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal. Lekker met de frisse mango en maistortilla's.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig