Tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal
Droom weg naar de zee met deze tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal. Lekker met de frisse mango en maistortilla's.
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als deze direct begint te bruisen als er een stukje brood in gaat. Voeg de tortilla’s een voor een toe en frituur ca. 1 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Breng ondertussen een laagje water aan de kook en kook de zeekraal 30 sec.(blancheren). Laat uitlekken.
Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers 1 helft uit, snijd de andere helft in parten. Klop de crème fraîche los met ½ chipotle sauce, het limoenrasp, peper en eventueel zout. Doe de mangostukjes in de hoge beker van de staafmixer en pureer samen met het limoensap en het water.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tostada’s over borden. Schep in het midden 1 el crème fraîche en verdeel de zeekraal, garnalen en rivierkreeftjes erover. Besprenkel met de mangosaus en de rest van de chipotle sauce. Serveer met een partje limoen.
Tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal
Droom weg naar de zee met deze tostada met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal. Lekker met de frisse mango en maistortilla's.
voorgerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als deze direct begint te bruisen als er een stukje brood in gaat. Voeg de tortilla’s een voor een toe en frituur ca. 1 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Breng ondertussen een laagje water aan de kook en kook de zeekraal 30 sec.(blancheren). Laat uitlekken.
Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers 1 helft uit, snijd de andere helft in parten. Klop de crème fraîche los met ½ chipotle sauce, het limoenrasp, peper en eventueel zout. Doe de mangostukjes in de hoge beker van de staafmixer en pureer samen met het limoensap en het water.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tostada’s over borden. Schep in het midden 1 el crème fraîche en verdeel de zeekraal, garnalen en rivierkreeftjes erover. Besprenkel met de mangosaus en de rest van de chipotle sauce. Serveer met een partje limoen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
220 ml zonnebloemolie
4 maistortilla's
100 g zeekraal
1 limoen
100 g crème fraîche
4 tl La Morena chipotlesaus
120 g verse mangostukjes
3 el water
185 g verse roerbakgarnalen knoflook
100 g rivierkreeftjes
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer met hoge beker