Gevulde flespompoen met noten, kaas en salie
De pompoen wordt geroosterd, wat ’m een intens lekkere smaak geeft. Met een vulling van salie en noten, en bovenop romige kaas. Een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht waar je u tegen zegt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Prik het vruchtvlees een paar keer in met een vork. Besprenkel met de olie en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
Pluk de blaadjes van de takjes salie. Houd 6 blaadjes (per 4 personen) achter, snijd de rest fijn. Hak de noten grof en meng met de cranberry’s door de salie. Rasp de kaas en meng met de crème fraîche.
Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Laat de pompoen 5 min. afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, maar laat langs de schil 1 cm zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en schep het salie-notenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vul de pompoenhelften met de noten-pompoenvulling en duw goed aan. Verdeel het kaasmengsel erover en laat 2 cm van de randen vrij. Verdeel de achtergehouden blaadjes salie erover en bak nog 20-25 min. in de oven.
Gevulde flespompoen met noten, kaas en salie
De pompoen wordt geroosterd, wat ’m een intens lekkere smaak geeft. Met een vulling van salie en noten, en bovenop romige kaas. Een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht waar je u tegen zegt.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Prik het vruchtvlees een paar keer in met een vork. Besprenkel met de olie en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
Pluk de blaadjes van de takjes salie. Houd 6 blaadjes (per 4 personen) achter, snijd de rest fijn. Hak de noten grof en meng met de cranberry’s door de salie. Rasp de kaas en meng met de crème fraîche.
Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Laat de pompoen 5 min. afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, maar laat langs de schil 1 cm zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en schep het salie-notenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vul de pompoenhelften met de noten-pompoenvulling en duw goed aan. Verdeel het kaasmengsel erover en laat 2 cm van de randen vrij. Verdeel de achtergehouden blaadjes salie erover en bak nog 20-25 min. in de oven.
bereidingstip:
bereidingstip:
serveertip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg flespompoen
1 el milde olijfolie
7½ g verse salie
100 g ongezouten cranberry notenmix
100 g oude kaas 48+
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier