Geroosterde aardappels met parmezaan
Hoe je aardappeltjes meer smaak geeft? Rooster ze in de oven met knoflook en parmezaan. Voilà, een heerlijk bijgerecht.
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook ze 15 min. Giet af, doe terug in de pan en laat op laag vuur 1-2 min. droogkoken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Smelt de boter met de knoflookpoeder in een steelpan en rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Meng de gesmolten boter door de gekookte aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geraspte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelen erover en plet met een vork, maar laat ze nog een beetje hun vorm behouden. Bak 35-40 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Geroosterde aardappels met parmezaan
Hoe je aardappeltjes meer smaak geeft? Rooster ze in de oven met knoflook en parmezaan. Voilà, een heerlijk bijgerecht.
bijgerecht
null personen
235 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook ze 15 min. Giet af, doe terug in de pan en laat op laag vuur 1-2 min. droogkoken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Smelt de boter met de knoflookpoeder in een steelpan en rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Meng de gesmolten boter door de gekookte aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geraspte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelen erover en plet met een vork, maar laat ze nog een beetje hun vorm behouden. Bak 35-40 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende kriel in de schil
80 g ongezouten roomboter
1 tl knoflookpoeder
100 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
bakpapier