Pizza-kerstboom
Tomaat, mozzarella, basilicum: een pizza margherita, maar dan vermomd als kerstboom.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit en snijd in 18 gelijke vierkanten.
Meng het potje meegeleverde tomatensaus met ⅔ van de pesto en de geraspte mozzarella. Schep een beetje van het mengsel op een stukje deeg en vouw dicht tot een bolletje. Knijp de randen goed dicht, zodat de vulling er niet uit lekt. Maak zo ook de rest van de bolletjes. Het kan zijn dat je een beetje van het sausmengsel overhoudt.
Leg de bolletjes met de randen naar beneden in de vorm van een kerstboom op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg van boven naar beneden 1, 1, 2, 3, 4, 5 en 2 bolletjes. Bak ca. 20 min. in de oven. Haal uit de oven, bestrijk met de rest van de pesto en bestrooi met de Parmigianopoeder. Bak nog ca. 5 min.
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Verplaats met behulp van het bakpapier naar een grote plank.
Pizza-kerstboom
Tomaat, mozzarella, basilicum: een pizza margherita, maar dan vermomd als kerstboom.
null porties
120 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit en snijd in 18 gelijke vierkanten.
Meng het potje meegeleverde tomatensaus met ⅔ van de pesto en de geraspte mozzarella. Schep een beetje van het mengsel op een stukje deeg en vouw dicht tot een bolletje. Knijp de randen goed dicht, zodat de vulling er niet uit lekt. Maak zo ook de rest van de bolletjes. Het kan zijn dat je een beetje van het sausmengsel overhoudt.
Leg de bolletjes met de randen naar beneden in de vorm van een kerstboom op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg van boven naar beneden 1, 1, 2, 3, 4, 5 en 2 bolletjes. Bak ca. 20 min. in de oven. Haal uit de oven, bestrijk met de rest van de pesto en bestrooi met de Parmigianopoeder. Bak nog ca. 5 min.
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Verplaats met behulp van het bakpapier naar een grote plank.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg met tomatensaus
80 g AH Biologische basilicumpesto
150 g geraspte mozzarella
45 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwast