Sticky tulband met dadel en koffiesaus
bewaar
bewaar

Sticky tulband met dadel en koffiesaus

Je proeft dadel, een beetje kardemom en vanille. Maar de koffieglazuur is de echt smaakmaker van deze cake.

25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur 40 min. wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Snijd de dadels in stukjes en doe samen met ¾ van het espressopoeder en 150 ml kokend water in een kom. Laat 15 min. wellen.

Doe ondertussen 250 g roomboter met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een handmixer in 7 min. licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.

Zeef de bloem, bakpoeder en kardemom boven een kom en schep samen met het dadelmengsel (incl. het vocht) met een spatel door het boter-eimengsel.

Bestuif de tulbandvorm met wat poedersuiker. Giet het beslag in de vorm en bak in ca. 50 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in het midden van de tulband. Als die er schoon en droog uitkomt, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de vorm. Keer beide om, zodat de tulband uit de vorm komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

Maak het glazuur: los de rest van de espressopoeder op in 1 el kokend water. Smelt de rest van de boter en voeg samen met de poedersuiker en het vanille-extract toe. Roer goed door. Schenk het glazuur over de tulband, verdeel de parels erover en laat nog 30 min. verder afkoelen.

bereidingstipJe kunt de tulband 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar hem in de vorm en dek af.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sticky tulband met dadel en koffiesaus

Je proeft dadel, een beetje kardemom en vanille. Maar de koffieglazuur is de echt smaakmaker van deze cake.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig