Smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd van Hugo Kennis
Een mooie combinatie van ijs met het krokant-zoete van de meringue en het frisse van de curd. Deze choco smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd is een spectaculair makkelijk kerstdessert.
Aan de slag
Verwarm de boter en suiker samen met de passievrucht en het citroensap in een steelpan.
Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los, voeg een scheutje van het warme mengsel toe aan de eidooiers en blijf kloppen. Giet terug in de pan en verwarm al kloppend op laag vuur tot de gewenste dikte is bereikt. Dit duurt ca. 5 min. Laat 30 min afkoelen.
Verdeel per persoon 1 meringue over de borden, verdeel daar een bolletje ijs en 2 el curd over. Plaats voorzichtig de bombes erover. Spuit de Kaapse bessen goud en leg op de bombe. Sla aan tafel de bombe stuk voor het verrassingseffect.
Smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd van Hugo Kennis
Een mooie combinatie van ijs met het krokant-zoete van de meringue en het frisse van de curd. Deze choco smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd is een spectaculair makkelijk kerstdessert.
nagerecht
null personen
1065 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de boter en suiker samen met de passievrucht en het citroensap in een steelpan.
Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los, voeg een scheutje van het warme mengsel toe aan de eidooiers en blijf kloppen. Giet terug in de pan en verwarm al kloppend op laag vuur tot de gewenste dikte is bereikt. Dit duurt ca. 5 min. Laat 30 min afkoelen.
Verdeel per persoon 1 meringue over de borden, verdeel daar een bolletje ijs en 2 el curd over. Plaats voorzichtig de bombes erover. Spuit de Kaapse bessen goud en leg op de bombe. Sla aan tafel de bombe stuk voor het verrassingseffect.
bewaartip:
resttip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
120 g suiker
120 g diepvries passievruchtblokjes
1 el citroensap
4 scharreleieren
4 bolletjes vanilleroomijs
68 g AH Excellent mini-pavlova's
360 g AH Excellent smash bombes
4 Kaapse goudbessen
1 flesje gold glitterspray