Sushikrans met omelet, komkommer en avocado
Deze sushikrans spant de kroon tijdens jouw (kerst)diner. Je maakt dit prachtige voor- of bijgerecht met omelet, komkommer en avocado. Maak af met roze mayo, noristerren en roze spray.
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en rijstazijn door. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Klop ondertussen de eieren los. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur. Schenk de helft van het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag en bak 1-2 min. De omelet moet gaar zijn, maar niet bruin. Bak zo nog een omelet. Schaaf de komkommer met een dunschiller rondom in flinterdunne linten, je hebt er ca. 25 nodig. Dep ze droog. De waterige zaadlijsten gebruik je niet.
Pureer met de staafmixer het vruchtvlees van de avocado’s met ⅗ van de mayonaise en schep in een spuitzak. Gebruik ⅓ van de avocado-mayonaise voor de omeletten. Bestrijk een dun laagje over de omeletten en verdeel daar één laag komkommerlinten over. Snijd bij om een gelijke laag te krijgen. Rol de omelet zo strak mogelijk op.
Schep de helft van de afgekoelde sushirijst in de tulband. Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan. Leg de avocado-omeletrollen in de geulen. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Laat ca. 30 min. opstijven in de koelkast.
Knip ondertussen sterren uit het norivel en bespuit ze met de goudspray. Rol de rest van de komkommerlinten op en snijd de helft (de breedste) van de rolletjes door de helft. Meng de rest van de mayonaise met de kleurstof en schep ook in een spuitzak.
Haal de tulband uit de koelkast. Verwijder de folie, zet de serveerschaal op de tulband, keer om en stort op de schaal. Verdeel toefjes avocado-crème en de roze mayo op en rondom de krans. Plak de noristerren met behulp van wat water aan de rijst. Verdeel de roosjes van komkommer op en rondom de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Spray de roze spray op de roze toefjes mayo.
Sushikrans met omelet, komkommer en avocado
Deze sushikrans spant de kroon tijdens jouw (kerst)diner. Je maakt dit prachtige voor- of bijgerecht met omelet, komkommer en avocado. Maak af met roze mayo, noristerren en roze spray.
voorgerecht
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en rijstazijn door. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Klop ondertussen de eieren los. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur. Schenk de helft van het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag en bak 1-2 min. De omelet moet gaar zijn, maar niet bruin. Bak zo nog een omelet. Schaaf de komkommer met een dunschiller rondom in flinterdunne linten, je hebt er ca. 25 nodig. Dep ze droog. De waterige zaadlijsten gebruik je niet.
Pureer met de staafmixer het vruchtvlees van de avocado’s met ⅗ van de mayonaise en schep in een spuitzak. Gebruik ⅓ van de avocado-mayonaise voor de omeletten. Bestrijk een dun laagje over de omeletten en verdeel daar één laag komkommerlinten over. Snijd bij om een gelijke laag te krijgen. Rol de omelet zo strak mogelijk op.
Schep de helft van de afgekoelde sushirijst in de tulband. Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan. Leg de avocado-omeletrollen in de geulen. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Laat ca. 30 min. opstijven in de koelkast.
Knip ondertussen sterren uit het norivel en bespuit ze met de goudspray. Rol de rest van de komkommerlinten op en snijd de helft (de breedste) van de rolletjes door de helft. Meng de rest van de mayonaise met de kleurstof en schep ook in een spuitzak.
Haal de tulband uit de koelkast. Verwijder de folie, zet de serveerschaal op de tulband, keer om en stort op de schaal. Verdeel toefjes avocado-crème en de roze mayo op en rondom de krans. Plak de noristerren met behulp van wat water aan de rijst. Verdeel de roosjes van komkommer op en rondom de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Spray de roze spray op de roze toefjes mayo.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g sushirijst
1½ tl fijne kristalsuiker
120 ml rijstazijn
½ tl zout
4 middelgrote eieren
1 el arachideolie
1 komkommer
2 eetrijpe avocado's
5 el kewpie mayonaise
1 norivel
1 flesje gold glitterspray
2 druppels rode kleurstof
1 tl zwart sesamzaad
1 tl pink glitter dust
Dit heb je nodig
koekenpan (Ø 28 cm)
dunschiller
staafmixer
spuitzak