Sushikrans met twee soorten zalm en zalmeitjes
It's a sushi surprise! Verras iedereen aan de kersttafel met deze bijzondere krans.
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en 75 ml rijstazijn door (per 8 personen). Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Breek ondertussen de warmgerookte zalm in stukjes, snijd de ingelegde gember fijn en meng door de zalm. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de rest van de rijstazijn en de mayonaise toe en pureer glad, er mogen geen stukjes inzitten. Schep in de spuitzak.
Bekleed de tulband met vershoudfolie en schep de helft van de afgekoelde sushirijst in. Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan. Vul de geul met het zalmmengsel en spuit ⅓ van de avocadopuree in 1 lijn erop. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overtollige vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Laat tot garneren afgedekt in de koelkast staan.
Knip ondertussen sterren van 2 à 3 cm uit het norivel. Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Rol de plakken op tot roosjes. Snijd de zalm in de lengte in repen van 4 cm breed en rol ook op tot roosjes.
Neem de tulband uit de koelkast, stort op een serveerbord en verwijder de folie. Plak de noristerren met behulp van wat water aan de rijst. Verdeel de roosjes van komkommer en zalm rondom de rijst. Verdeel toefjes van de rest van de avocadopuree rondom de rijst. Verdeel de zalmeitjes over de rijst. Bestrooi de krans met de chilimelange en het sesamzaad.
Sushikrans met twee soorten zalm en zalmeitjes
Instructievideo - 00:42 min.
Sushikrans met twee soorten zalm en zalmeitjes
It's a sushi surprise! Verras iedereen aan de kersttafel met deze bijzondere krans.
voorgerecht
null personen
285 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en 75 ml rijstazijn door (per 8 personen). Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Breek ondertussen de warmgerookte zalm in stukjes, snijd de ingelegde gember fijn en meng door de zalm. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de rest van de rijstazijn en de mayonaise toe en pureer glad, er mogen geen stukjes inzitten. Schep in de spuitzak.
Bekleed de tulband met vershoudfolie en schep de helft van de afgekoelde sushirijst in. Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan. Vul de geul met het zalmmengsel en spuit ⅓ van de avocadopuree in 1 lijn erop. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overtollige vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Laat tot garneren afgedekt in de koelkast staan.
Knip ondertussen sterren van 2 à 3 cm uit het norivel. Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Rol de plakken op tot roosjes. Snijd de zalm in de lengte in repen van 4 cm breed en rol ook op tot roosjes.
Neem de tulband uit de koelkast, stort op een serveerbord en verwijder de folie. Plak de noristerren met behulp van wat water aan de rijst. Verdeel de roosjes van komkommer en zalm rondom de rijst. Verdeel toefjes van de rest van de avocadopuree rondom de rijst. Verdeel de zalmeitjes over de rijst. Bestrooi de krans met de chilimelange en het sesamzaad.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
1 tl fijne kristalsuiker
85 ml rijstazijn
½ tl zout
125 g warmgerookte zalmfilets
1 el ingelegde gember
2 eetrijpe avocado's
3 el wasabimayonaise
1 norivel
1 komkommer
100 g gerookte wilde sockey zalm
25 g wilde-zalmeitjes
½ tl Euroma by Jonnie Boer chilimelange
1 tl zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak met kartelmondje
gladde tulband (Ø22 cm, ingevet)
vershoudfolie
dunschiller