Bitterballenkrans op briochetoast
bewaar
bewaar

Bitterballenkrans op briochetoast

Op briochebrood en met een frisse mayonaise: met kerst krijgen je bitterballen met een fraaie upgrade. Tijd voor een bitterballenkrans!

30 min. bereiden / 13 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de peterselie en mayonaise tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de champignons, al omscheppend, 5 min. Roer van het vuur af ⅔ van de boter en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 4 sneetjes van 1.5 cm dik uit de brioche en steek er met de uitsteekvorm 8 toastjes uit. Besmeer beide kanten met de rest van de boter. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de toastjes in 1-2 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Keer halverwege.

Bak de bitterballen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de briochetoast in een krans op een serveerschaal. Verdeel de helft van de peterselie-citroenmayo erover. Verdeel de bitterballen erover. Prik de champignons op de tapasprikkers en steek de prikkers in de bitterballen. Serveer met de rest van de peterselie-citroenmayo.

bereidingstipDe peterselie-citroen- mayo is 1 dag van tevoren te maken. Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bitterballenkrans op briochetoast

Op briochebrood en met een frisse mayonaise: met kerst krijgen je bitterballen met een fraaie upgrade. Tijd voor een bitterballenkrans!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig