AH verspakket groentecurry
Met dit gesneden verspakket zet jij in een handomdraai een overheerlijke groentecury met zoete aardappel en spinazie op tafel. Romig met kokosmelk en smaakvol dankzij de kruiden.
25 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Kook de rijst in een pan met ruim kokend water in 8 min. gaar en giet af. Laat de rijst in de pan staan met de deksel erop.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok- of braadpan en bak hierin de plantaardige kipstukjes in ca. 3 min. op middelhoog vuur bruin. Voeg de wokgroente en knoflook toe en bak al roerend 5 min. op hoog vuur mee. Voeg in de laatste minuut de currykruidenmix toe en bak mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook, laat ca. 10 min. afgedekt koken op middelhoog vuur. Meng de spinazie door het gerecht.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Pers de helft van de limoen uit, gebruik het sap om de curry op smaak te brengen. Snijd de andere helft in partjes.
Serveer de curry met de gekookte rijst en garneer met het amandelschaafsel en de partjes limoen.
AH verspakket groentecurry
Met dit gesneden verspakket zet jij in een handomdraai een overheerlijke groentecury met zoete aardappel en spinazie op tafel. Romig met kokosmelk en smaakvol dankzij de kruiden.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in een pan met ruim kokend water in 8 min. gaar en giet af. Laat de rijst in de pan staan met de deksel erop.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok- of braadpan en bak hierin de plantaardige kipstukjes in ca. 3 min. op middelhoog vuur bruin. Voeg de wokgroente en knoflook toe en bak al roerend 5 min. op hoog vuur mee. Voeg in de laatste minuut de currykruidenmix toe en bak mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook, laat ca. 10 min. afgedekt koken op middelhoog vuur. Meng de spinazie door het gerecht.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Pers de helft van de limoen uit, gebruik het sap om de curry op smaak te brengen. Snijd de andere helft in partjes.
Serveer de curry met de gekookte rijst en garneer met het amandelschaafsel en de partjes limoen.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH groentecurry verspakket
2 el zonnebloemolie
160 g plantaardige kipstukjes
30 g amandelschaafsel
1 limoen