AH verspakket sajoerboontjes met gehakt
Geïnspireerd op Indonesische smaken: sajoerboontjes met gehakt. Lekker met winterpeen, gember en rode peper. Pluspunt: extra makkelijk met het verspakket.
35 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Snijd de winterpenen in plakjes. Snipper een ¼ van de uien fijn, de rest van uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het rundergehakt met 2 el kruidenpasta (per 4 personen) en de gesnipperde ui.
Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin de halve uienringen, knoflook en gember 2 min. op hoog vuur. Voeg de sperziebonen, winterpeen, overige kruidenpasta en het water toe, breng zachtjes aan de kook en laat 10-13 min. zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehaktmengsel op hoog vuur in 5-7 min. bruin en gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de kokosrasp. Roer de kokosrasp door de boontjes.
Meng de boontjes met het gehakt en serveer met de rijst. Serveer de rode peper apart.
AH verspakket sajoerboontjes met gehakt
Geïnspireerd op Indonesische smaken: sajoerboontjes met gehakt. Lekker met winterpeen, gember en rode peper. Pluspunt: extra makkelijk met het verspakket.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Snijd de winterpenen in plakjes. Snipper een ¼ van de uien fijn, de rest van uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het rundergehakt met 2 el kruidenpasta (per 4 personen) en de gesnipperde ui.
Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin de halve uienringen, knoflook en gember 2 min. op hoog vuur. Voeg de sperziebonen, winterpeen, overige kruidenpasta en het water toe, breng zachtjes aan de kook en laat 10-13 min. zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehaktmengsel op hoog vuur in 5-7 min. bruin en gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de kokosrasp. Roer de kokosrasp door de boontjes.
Meng de boontjes met het gehakt en serveer met de rijst. Serveer de rode peper apart.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH sajoer boontjes met gehakt verspakket
300 g basmatirijst
300 g rundergehakt
3 el zonnebloemolie
100 ml water