AH verspakket rendang met sajoergroenten
Haal je pan maar tevoorschijn, want we gaan stoof geïnspireerd op rendang en sajoergroenten maken! Wanneer je alles hebt opgezet geurt de keuken heerlijk naar kokos en de vrijgekomen aroma's van de kruidenpasta.
25 min. bereiden / 4 uur wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Bereid de 'rendang': snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de runderriblappen in blokjes.
Verhit ⅔ van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin op hoog vuur de ui en knoflook 3 min. Voeg het vlees, 4 volle el van de kruidenpasta (per verspakket), naar smaak rode peper en de helft van de kokosmelk toe. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen. Breng zachtjes aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 4 uur zeer zachtjes stoven.
Doe de kokosrasp in een droge pan en rooster op hoog vuur, onder voortdurend roeren, 1-2 min. tot het bruin is. Roer de kokos door het vlees.
Bereid de 'sajoergroente': maak de sperziebonen schoon en snijd in 3 stukjes. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakjes. Snipper de sjalot en snijd de rest van de knoflook fijn.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin op hoog vuur de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de sperziebonen, winterpeen, de overige kruidenpasta, de andere helft van de kokosmelk en het water toe.
Breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 6-9 min. zachtjes koken. De groente kan gelijk met het vlees gemaakt worden. Zet na 6-9 min. kooktijd weg en warm op wanneer de het vlees klaar is.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de 'rendang' en 'sajoergroente' met de rijst. Serveer de rode peper eventueel apart erbij.
AH verspakket rendang met sajoergroenten
Haal je pan maar tevoorschijn, want we gaan stoof geïnspireerd op rendang en sajoergroenten maken! Wanneer je alles hebt opgezet geurt de keuken heerlijk naar kokos en de vrijgekomen aroma's van de kruidenpasta.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Bereid de 'rendang': snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de runderriblappen in blokjes.
Verhit ⅔ van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin op hoog vuur de ui en knoflook 3 min. Voeg het vlees, 4 volle el van de kruidenpasta (per verspakket), naar smaak rode peper en de helft van de kokosmelk toe. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen. Breng zachtjes aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 4 uur zeer zachtjes stoven.
Doe de kokosrasp in een droge pan en rooster op hoog vuur, onder voortdurend roeren, 1-2 min. tot het bruin is. Roer de kokos door het vlees.
Bereid de 'sajoergroente': maak de sperziebonen schoon en snijd in 3 stukjes. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakjes. Snipper de sjalot en snijd de rest van de knoflook fijn.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin op hoog vuur de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de sperziebonen, winterpeen, de overige kruidenpasta, de andere helft van de kokosmelk en het water toe.
Breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 6-9 min. zachtjes koken. De groente kan gelijk met het vlees gemaakt worden. Zet na 6-9 min. kooktijd weg en warm op wanneer de het vlees klaar is.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de 'rendang' en 'sajoergroente' met de rijst. Serveer de rode peper eventueel apart erbij.
vegatip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH rendang met sajoergroenten verspakket
650 g ribrunderlappen
3 el zonnebloemolie
100 ml water
300 g basmatirijst