Focaccia met rozemarijn en appel van Pink Lady (advertentie)
Koken met Pink Lady® appels: dit recept voor focaccia en rozemarijn is perfect voor een aperitiefhapje met familie of vrienden. Het is gemakkelijk te bereiden, en valt vast in de smaak bij je gasten!
Aan de slag
Doe de bakkersgist met de suiker, het zout en het lauwe water in de kom van een keukenmachine.
Voeg 50 g meel toe en laat 5 minuten rusten op een warme plaats.
Voeg de rest van de bloem toe en meng langzaam tot een homogene deegbal ontstaat.
Plaats het deeg in een met olie ingesmeerde schaal, dek af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ongeveer anderhalf uur rijzen.
Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een eetlepel olijfolie met behulp van een kwast.
Rol het deeg uit op de bakplaat in de vorm van een rechthoek.
Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.
Hak ondertussen de verse rozemarijn fijn.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vorm putjes in het deeg met de vingers.
Giet 2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi het met de helft van de fijngehakte rozemarijn.
Was de appel, snij hem in dunne plakjes en verdeel de plakjes over het deeg.
Giet de laatste eetlepel olijfolie over de appels en bestrooi met de rest van de fijngehakte rozemarijn.
Bak gedurende 20 tot 25 minuten tot de randen van de focaccia goudbruin zijn.
Bestrooi met Gruyère kaas en bak nog 2 minuten in de oven.
Laat de focaccia iets afkoelen en bestrooi met wat fleur de sel.
Klaar!
Focaccia met rozemarijn en appel van Pink Lady (advertentie)
Koken met Pink Lady® appels: dit recept voor focaccia en rozemarijn is perfect voor een aperitiefhapje met familie of vrienden. Het is gemakkelijk te bereiden, en valt vast in de smaak bij je gasten!
null porties
350 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bakkersgist met de suiker, het zout en het lauwe water in de kom van een keukenmachine.
Voeg 50 g meel toe en laat 5 minuten rusten op een warme plaats.
Voeg de rest van de bloem toe en meng langzaam tot een homogene deegbal ontstaat.
Plaats het deeg in een met olie ingesmeerde schaal, dek af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ongeveer anderhalf uur rijzen.
Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een eetlepel olijfolie met behulp van een kwast.
Rol het deeg uit op de bakplaat in de vorm van een rechthoek.
Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.
Hak ondertussen de verse rozemarijn fijn.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vorm putjes in het deeg met de vingers.
Giet 2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi het met de helft van de fijngehakte rozemarijn.
Was de appel, snij hem in dunne plakjes en verdeel de plakjes over het deeg.
Giet de laatste eetlepel olijfolie over de appels en bestrooi met de rest van de fijngehakte rozemarijn.
Bak gedurende 20 tot 25 minuten tot de randen van de focaccia goudbruin zijn.
Bestrooi met Gruyère kaas en bak nog 2 minuten in de oven.
Laat de focaccia iets afkoelen en bestrooi met wat fleur de sel.
Klaar!
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl gedroogde gist
½ tl kristalsuiker
½ tl zout
250 ml lauw water
470 g tarwebloem
4 el extra vergine olijfolie
1 el verse rozemarijn
1 Pink Lady appel
60 g geraspte gruyère
Dit heb je nodig
keukenmachine met deeghaak
huishoudfolie
bakpapier