AH Excellent verspakket pompoen wellington
Een twist op de klassieke beef wellington: pompoen wellington! In een handomdraai gemaakt dankzij het verspakket waar (bijna) alles wat je nodig hebt er al in zit.
50 min. bereiden / 20 min. oventijd
6 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoenwedges over met ⅓ van de olijfolie.
Rooster de pompoen 15-20 min. in de oven, schep halverwege om. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe, bak 3-5 min. aan op middelhoog vuur.
Voeg de suiker en rodewijnazijn toe en laat 20 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de champignonmix 5-8 min. op middelhoog vuur, laat afkoelen.
Snijd ondertussen de brie in blokjes van 1 cm.
Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen, gebakken paddenstoelenmix, walnoten en brie in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg.
Vouw het deeg over de vulling en druk de randen rondom aan.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los met een vork en bestrijk met een bakkwast de boven- en zijkanten van het deeg met het ei.
Bak de Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Snijd de Wellington in plakken en serveer met de gekaramelliseerde uien.
AH Excellent verspakket pompoen wellington
Een twist op de klassieke beef wellington: pompoen wellington! In een handomdraai gemaakt dankzij het verspakket waar (bijna) alles wat je nodig hebt er al in zit.
hoofdgerecht
null personen
50 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoenwedges over met ⅓ van de olijfolie.
Rooster de pompoen 15-20 min. in de oven, schep halverwege om. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe, bak 3-5 min. aan op middelhoog vuur.
Voeg de suiker en rodewijnazijn toe en laat 20 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de champignonmix 5-8 min. op middelhoog vuur, laat afkoelen.
Snijd ondertussen de brie in blokjes van 1 cm.
Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen, gebakken paddenstoelenmix, walnoten en brie in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg.
Vouw het deeg over de vulling en druk de randen rondom aan.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los met een vork en bestrijk met een bakkwast de boven- en zijkanten van het deeg met het ei.
Bak de Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Snijd de Wellington in plakken en serveer met de gekaramelliseerde uien.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Excellent gesneden verspakket pompoen wellington
3 el milde olijfolie
1 el kristalsuiker
50 ml rodewijnazijn
100 g brie
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
bakpapier